Hozzávalók (4-6 adaghoz)
– 6db tojás
– 3-4 csemege uborka
– 1 evőkanál kapribogyó
– 2-3 evőkanál majonéz
– 1 kávéskanál mustár
– Ízlés szerint: snidling, petrezselyemzöld és kapor, finomra vágva
– Só, bors
Először is a tojásokat forró vízben keményre főzzük, úgy a legjobb, ha a sárgája picit lágy marad. A tojásokat megpucoljuk, majd durvára vágjuk.
Ezután keverjük össze a zöldfűszerekkel, a finomra felvágott csemege uborkával és kapribogyóval. Nem szeretem megmondani, ki mennyi fűszert használjon, mindenki kísérletezzen bátran. Én úgy szeretem, ha a kapor íze a hangsúlyosabb, ezért is adtam a majonézes kapros nevet a szendvicsfeltétemnek.
Közben egy másik tálban habosra keverjük a majonézt és a mustár, majd az egészet óvatosan összekeverjük, sózzuk, borsózzuk és néhány órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Kenyérre kenve fogyaszthatjuk reggelire vagy akár egy könnyű vacsorára is.
Jó étvágyat!
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK