Tésztát az asztalra! Mindössze 300 kalória.
Gombás, paradicsomos spagetti
Hozzávalók:
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 2 kávéskanál olívaolaj
- 100 g gomba (csiperke) Tipp: használhatunk konzerv gombát is, akkor gyorsabban elkészül az étel
- 125 g apró kockára vágott friss paradicsom
- tengeri só
- őrölt fekete bors
- ½ liter víz
- 50 g spagetti
A finomra vágott vöröshagymát pároljuk üvegesre a forró olívaolajban. Tisztítsuk meg, váltott vízben jól mossuk át a gombát és tojásvágóval szeleteljük fel. (Ha nincs tojásvágónk akkor természetesen késsel jó vékonyra vágjuk.) a gombát adjuk a hagymához és addig pároljuk, amíg el nem fő a leve. Adjuk hozzá a paradicsomot is, majd ízesítsük sóval, borssal. Fedő nélkül 10 percig főzzük. Közben főzzük ki a spagettit is. A kész makarónit keverjük össze a mártással.
Nehézségi fok:
Széles metélt sajtmártással
Hozzávalók:
- 70 g zöld színű széles metélt
- tengeri só
- 1/8 liter zsírszegény tej
- 25 g camember sajt
- oregano
- bazsalikom
- petrezselyem
- durvára őrölt fekete bors
A tésztát forrásban lévő sós vízben, egy csepp olajjal főzzük meg fog keményre, majd tegyük félre.
Készítsük el a mártást:
Forraljuk fel a tejet, a sajtot vágjuk apróbb kockákra, keverjük hozzá a forró tejhez és hagyjuk elolvadni benne. Keverjük a fűszereket a mártásba, sózzuk, majd keverjük el a metélttel, végül szórjuk meg az egészet borssal.
Nehézségi fok:
Zöld tészta fűszeres mártással
Hozzávalók:
- 2 szál újhagyma
- 100 g apróbb csiperkegomba
- 10 g fűszeres vaj
- 1 gerezd fokhagyma
- tengeri só
- 70 g zöld metélt tészta
- vegyes fűszernövények ízlés szerint
- őrölt fehér bors
- 2 evőkanál tejföl
A gombát jól mossuk meg, a hagymával együtt. A hagymát vágjuk vékonyra, a gombát negyedekbe. Pároljuk meg a gombát és a hagymát együtt fűszeres vajban. Addig pároljuk, míg a leve el nem főtt.
Főzzük ki a tésztát fokhagymás – sós, olajos vízben. A vegyes fűszernövényeket keverjük simára a tejföllel, majd adjuk a párolt gombához.
A leszűrt tésztát keverjük össze a mártással.
Nehézségi fok:
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK