Hozzávalók:
40dkg tészta
30dkg darált sertéshús
15dkg paradicsompüré
3 közepes vöröshagyma
0,5dl olaj
10dkg reszelt sajt
1 mokkáskanál oreganó
1 mokkáskanál kakukkfű
Pirospaprika, őrölt bors, só
Elkészítése:
1. A megtisztított vöröshagymát vágd apróra, és párold meg olajon. Add hozzá a húst, sózd, borsozd és lefedve, lassú lángon 10 percen keresztül párold.
2. Közben főzd meg a tésztát és hagyd lecsöpögni.
3. A párolt húst húzd le a tűzről, szórd meg fűszerekkel, tedd bele a paradicsompürét, és adj hozzá kevés vizet.
4. Rétegezd kiolajozott tepsibe a tésztát hússal felváltva, majd a tetejét gazdagon szórd meg reszelt sajttal.
5. Előmelegített sütőben süsd pirosra tíz perc alatt.
OLVASS TOVÁBB!
Mexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
GASZTROBienvenidos a México - Avagy a legfantasztikusabb mexikói ételek
Mexikó kulináris világa igen híres tradicionális ételeiről. A mexikói ételek egyszerűek és egyben nagyszerűek is! Mi jut egyből esz...
Flan - mexikói puding - Egyszerű és könnyed desszert
A Flan egy tradicionális mexikói desszert, melynek számos verziója van. Ennek a receptnek előnye, az egyszerűsége, ezért, ha még soha ne...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK