Szabó Anna
{KEPGALERIA}
Az alaptészta
Hozzávalók
50dkg liszt
2 dkg zsír
1 db tojás
1 kávéskanál ecet
langyos víz, amennyit a liszt felvesz
Elkészítés
Dolgozd jól össze a tésztát, hogy szép hólyagos legyen és közepesen kemény. Oszd 4 cipóra és lisztezett konyharuhára téve hagyd pihenni 20 percig úgy, hogy a tetejét megkented olvasztott zsírral vagy olajjal. Ha letelt az idő, kend be újra a tetejét és kezdd el nyújtani. Jöhet a töltelék, majd a feltekerés. Sütéskor kend meg a tetejét kevés cukros tejjel és mielőtt sütőbe teszed, szurkáld meg villával, hogy ne repedezzen ki!
OLVASS TOVÁBB!
A kolbász lelke: mindent a bélről
A kolbászkészítés egyik legnélkülözhetetlenebb eleme a megfelelő bél kiválasztása. Legyen szó házi vagy ipari gyártásról, ez az a...
GASZTRO3 isteni karácsonyi puding - Mind a 10 ujjadat megnyalod!
A karácsonyi puding hagyományos megédesítője, elválaszthatatlan kísérője az év legnagyobb ünnepének. A hagyomány azt tartja, hogy ah...
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK