Szabó Anna
Tejszínes–sajtos pecsenye
Hozzávalók:
- 4 nagy szelet kicsontozott tarja
- 3 dl tejszín
- 5 dkg reszelt sajt
- késhegynyi őrölt szerecsendió
- őrölt fehér bors
- só
A tejszínt, a reszelt sajtot és a fűszereket összekeverjük. A gyengén kiklopfolt, sózott és tűzálló tálba tett hússzeletekre öntjük. A tálat lefedjük, és előmelegített, forró sütőben addig sütjük, amíg a hús puha nem lesz. (Ügyeljünk arra, hogy a sajt ne barnuljon meg, mert keserűvé válik. Ha a mártás elég már barnul, de a hús még nem elég puha, öntsünk rá egy kevés vizet, és fedő alatt pároljuk tovább.) Nagyon finom mellé a vajas párolt zöldség vagy a párolt gyümölcsköret.
OLVASS TOVÁBB!
3 isteni karácsonyi puding - Mind a 10 ujjadat megnyalod!
A karácsonyi puding hagyományos megédesítője, elválaszthatatlan kísérője az év legnagyobb ünnepének. A hagyomány azt tartja, hogy ah...
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK