GASZTRO

Tejfölös káposztaleves

Szerző:
Szabó Anna
Egy nagyon egyszerű, ám annál finomabb tejfölös káposztaleves receptjét hoztuk el nektek. Húsimádóknak nem kell megijedni, ugyanis a káposzta és a zöldségek mellett azért bőven kerül bele hús is, így válik csak igazán laktatóvá.

 

Hozzávalók

- 20 dkg fejes káposzta
- 25 dkg sertéscomb
- 10 dkg bacon
- 2 db sárgarépa
- 1 db zöldség
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
- köménymag
- 1 ek ketchup
- 1 ek pirospaprika
- 1 tk Piros Arany
- 2 dl tejföl
- 1 ek liszt
- 1 ek olaj
- 2 l víz

Elkészítés

A húst, a bacon szalonnát, és a káposztát vágjuk kisebb kockákra, a zöldségeket vékonyan karikázzuk fel, a vöröshagymát és a fokhagymát pedig aprítsuk fel.

Egy fazékban hevítsük fel az olajat, kezdjük el üvegesre párolni a bacont és a vöröshagymát, majd néhány perc után adjuk hozzá a fokhagymát, a húst és a zöldségeket is. Néha megkeverve addig pároljuk, míg a hús ki nem fehéredik. Tegyük hozzá a ketchupot, a Piros Aranyat, a pirospaprikát, ízlés szerint sót, őrölt borsot és a köménymagot, keverjük alaposan össze, majd öntsük fel vízzel, és főzzük félpuhára. Amikor a hús és a zöldségek félig megpuhultak, adjuk hozzá a kockára vágott káposztát, ha szükséges ízesítsünk utána, majd főzzük puhára.

A tejfölt keverjük simára a liszttel és egy kevés levessel, majd állandó keverés mellett, csorgassuk a forrásban lévő leveshez. Szép lassan főzzük még néhány percig, majd teljesen lefedve hagyjuk legalább egy fél óráig állni.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL