Tápláló babsaláta
Hozzávalók:
- 40 dkg tarkabab
- 30 dkg zöldbab
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 3 evőkanál ketchup
- 3 evőkanál kukoricaolaj
- tengeri só
- almaecet
- zúzott fokhagyma
- őrölt fekete bors
- majoránna
- finomra vágott petrezselyem
A tarkababot enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük, jól lecsepegtetjük. A zöldbabot kevés almaecettel és sóval gőzben megpároljuk, majd kihűtjük. A kétféle babot összekeverjük és finomra vágott hagymával, zúzott fokhagymával (ízlés szerint), almaecettel, sóval, őrölt fekete borssal, csipetnyi majoránnával, ketchuppal és kukoricaolajjal ízesítjük, majd meghintjük finomra vágott petrezselyemmel.
Tipp: Érdemes a salátát tálalás előtt fél órát a hűtőben tartani, hogy az ízek teljesen összeérhessenek.
A bab jótékony hatásai:
- vérkoleszterinszint csökkentő
- pozitívan hat a bélrendszerre, kiváló gyógyír a székrekedés ellen
- csökkenti az étkezés után hirtelen fellépő vércukorszint- emelkedést
- rendszeres fogyasztásával csökken a rák kialakulásának veszélye
- igen gazdag B1-, B6- vitaminban, vasban és magnéziumban
Szakemberek a heti 1-2-szer más hüvelyesek, pl. lencse fogyasztását ajánlják.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK