GASZTRO

Tápláló babsaláta

Szerző:
Szabó Anna
Tudtad, hogy a babot Hérodotosz, a híres egyiptomi történetíró kiváló afrodiziákumnak tartotta? Azoknak a papoknak, akik cölibátusi fogadalmat tettek, a babra még ránézni sem volt szabad. Ma már a kutatók vérkoleszterinszint csökkentő hatását is felismerték.

Tápláló babsaláta

Hozzávalók:
- 40 dkg tarkabab
- 30 dkg zöldbab
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 3 evőkanál ketchup
- 3 evőkanál kukoricaolaj
- tengeri só
- almaecet
- zúzott fokhagyma
- őrölt fekete bors
- majoránna
- finomra vágott petrezselyem

A tarkababot enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük, jól lecsepegtetjük. A zöldbabot kevés almaecettel és sóval gőzben megpároljuk, majd kihűtjük. A kétféle babot összekeverjük és finomra vágott hagymával, zúzott fokhagymával (ízlés szerint), almaecettel, sóval, őrölt fekete borssal, csipetnyi majoránnával, ketchuppal és kukoricaolajjal ízesítjük, majd meghintjük finomra vágott petrezselyemmel.

Tipp: Érdemes a salátát tálalás előtt fél órát a hűtőben tartani, hogy az ízek teljesen összeérhessenek.

A bab jótékony hatásai:

- vérkoleszterinszint csökkentő
- pozitívan hat a bélrendszerre, kiváló gyógyír a székrekedés ellen
- csökkenti az étkezés után hirtelen fellépő vércukorszint- emelkedést
- rendszeres fogyasztásával csökken a rák kialakulásának veszélye
- igen gazdag B1-, B6- vitaminban, vasban és magnéziumban


Szakemberek a heti 1-2-szer más hüvelyesek, pl. lencse fogyasztását ajánlják.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL