Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Tandori csirke mango chutney-val

Szerző:
Szabó Anna
Igazi Jolly Joker a csirke, hisz nincs olyan nő, aki ne szeretné. Ha ehhez még édes ízt is párosítasz, tuti befutó lesz bármelyik barátnős találkozón!

Hozzávalók:

3 evőkanál alacsony zsírtartalmú natúr joghurt
1 evőkanál paprika
1 ½ teáskanál őrölt kömény
1 ½ teáskanál őrölt koriander
½ teáskanál őrölt pirospaprika
1 gerezd préselt fokhagyma
4 ½ teáskanál friss reszelt gyömbér
4 közepes nagyságú filézett csirkemell
2 érett mangó (kemény)
1 evőkanál barnacukor
1 evőkanál borecet
1 kis fej vöröshagyma

Elkészítése:

1. Kis edényben keverd össze a joghurtot a paprikával, a köménnyel, a korianderrel, a pirospaprikával, a fokhagymával, 4 teáskanál gyömbérrel, valamint ½ teáskanál sóval, míg egynemű nem lesz.

2. A joghurtos keveréket öntsd bele egy pácoló zacskóba, majd a csirkemelleket dobd bele és rázd össze jól. Tedd a hűtőbe legalább egy órára, de akkor a legfinomabb, ha legalább 4 óra hosszát hagyod pihenni, ugyanis ennyi idő kell legalább, hogy átvegye a fűszerek ízét.

3. Míg pácolódik a csirkéd, gondoskodj róla, hogy előkészítsd a grilled közepesen melegre. A mangókat vágd félbe és pucold meg, majd nagyobb darabokra szeleteld fel. Kb. 8 percig grillezd a rácson, majd tedd félre, és ha kihűlt vágd fel nagyobb kockákra.

4. Egy tálban keverd el a mangókockákat jó alaposan a cukorral, ecettel, hagymával, ¼ teáskanál sóval, gyömbérrel.

5. Távolítsd el a csirkét a pácléből és csöpögtesd le. Tedd a rostélyra a szeleteket, és szép lassan 20-25 perc alatt süsd meg mindkét oldalát, de csak egyszer fordítsd meg.

6. Tálaláskor a csirkeszeletekre merj rá a mangós keverékből, mellé pedig rizst.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL