A húsleves akkor a legjobb, ha sok van belőle. Ez egy örök érvényű igazság. Elkészítjük a hatalmas fazék finom levest, de mi van akkor, ha nem akarjuk egész héten azt enni? Íme, néhány tipp, amikkel újra felhasználhatjuk a megmaradt húslevest.
Ennek a problémának a megoldása pofon egyszerű. A húslé ugyanis számtalan ételhez fölhasználható. Nyissunk ki egy szakácskönyvet, vagy keresgéljünk az interneten, számtalan ételnél fogjuk találni ezt a hozzávalót: húsalaplé. Ma ezt már sokan leveskockából állítják elő, pedig mennyivel könnyebb és természetesebb, ha a saját húslevesünk levét használjuk fel erre a célra. Csupán annyi a dolgunk, hogy miután elfogyasztottuk az ebédet, szűrjük le a maradék húslevest, majd adagoljuk lefagyasztható műanyag ételdobozokba, zárjuk le a tetejüket, és tegyük a mélyhűtőbe. Ott, ha kell akár hetekig is elállhatnak. Ha főzni szeretnénk, előző nap este vegyük ki a mélyhűtőből, és olvasszuk ki. Másnap már fel is használhatjuk, például levesek elkészítéséhez. A felolvasztott levest azonban már nem fagyaszthatjuk le újra!
Mint tudjuk a húsleves akkor lesz igazán finom, ha minél több fajta zöldséget teszünk bele, még akkor is, ha egyeseket nem szeretünk, de az íze miatt azért beletesszük. Nálunk ilyen például a zeller vagy a petrezselyemgyökér, ami sose fogy el a vasárnapi ebédek során. Mit tehetünk tehát a megmaradt zöldségekkel?
Íme, egy ötlet, ami garantáltan feldobja az ételeket és még takarékos és egészséges is. Gondoljunk az ételízesítőkre. Kis változtatással ezt akár otthon is elkészíthetjük. Csupán annyi a teendőnk, hogy fogjuk a puhára főtt zöldségeket (akár a zöldfűszereket is hozzátehetjük), és egy bot mixerrel turmixszoljuk jó alaposan össze, amíg teljesen homogén nem lesz. És kész is a házilag készített ételízesítőnk! Ízekben gazdag ráadásul nem tartalmaz sem adalékanyagokat sem töménytelen mennyiségű sót.
Tehetjük például krém-, vagy zöldséglevesekbe esetleg ragukba, garantáltan feldobja az ételek ízét.
Egy plusz tipp: figyeljünk, hogy ezzel az ízekben gazdag zöldségpéppel, az étel sokkal sűrűbbé válik, mint normál esetben, ezért ha szükséges hígítsuk az ételt.
Jó kísérletezést!
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK