Akármennyire is járatosak vagyunk a konyhában biztos sokszor előfordult már, hogy az ebédre készült pörkölt kicsit túl sokra, vagy túl hígra sikerült. A husikat már kiettük belőle, de az ízes pörkölt szaft a nyakunkon marad. Íme, egy pofonegyszerű egytálétel, ami nem csak finom, de igen laktató is.
Hozzávalók:
– Maradék pörkölt szaft
– Zöldségek vegyesen, azonos mennyiségben, és azonos méretre felvágva
– Kolbász karikák ízlés szerint
– Fokhagyma
– Zöldfűszerek: petrezselyemzöld, zeller, borsikafű, babérlevél
– Só, bors
Első lépésként válogassunk össze egy adagot a kedvenc zöldségeinkből, de vigyázzunk, hogy mindegyikből azonos mennyiséget mérjünk ki, ne nyomja el egyik zöldség a másikat. Én sárgarépát, fehérrépát, burgonyát, zellert és paszternákot használtam. Vágjuk a zöldségeket azonos méretű kockákra. Ezután csupán annyi a dolgunk, hogy a lábasban maradt pörkölt szaftba tegyük a felvágott zöldséget, a karikára vágott kolbászt, és puhára főzzük. Ízlés szerint ízesítsük különböző apróra vágott zöldfűszerekkel és fokhagymával. A sózással csak óvatosan, ne felejtsük el, hogy a pörkölt szaftnak is van már egy alap íze, csak kóstolás után sózzuk meg utólag az ételt, ha szükséges. Tejföllel díszítve tálaljuk.
Jó étvágyat!
OLVASS TOVÁBB!
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK