Uma Thurman avokádókréme
Uma kedvenc reggelije: Friss avokádókrém pirítóssal és teával.
- Nagyon fontosnak tartom az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozást. Korán elhatároztam, hogy már a gyerekeimet is ennek szellemében nevelem majd.
- Régi nagy kedvenceim közé tartozik az avokádókrém. Ez a remek vitaminbomba igen jó hatással van a szív- és érrendszerre. Sajnos a mai rohanó világunkban szinte elengedhetetlennek tartom a rendszeres fogyasztását.
Sztártippek:
Sokszor előfordult, hogy nem elég érett avokádót vásároltam, de otthon gond nélkül megoldottam a problémát. Újságpapírba csomagoltam a mesés gyümölcsöt, és 1-2 nap alatt magától jól beérett. Különböző szendvicskrémeket, salátákat szoktam belőle készíteni. Főzni azonban sosem szabad, mert hő hatására keserű lesz az avokádó.
Az avokádó előkészítése:
1. Az avokádót hosszában kettévágjuk, majd óvatos, csavaró mozgatással a két részt szétválasztjuk egymástól.
2. Magját egy kanál segítségével kiszedjük.
3. Éles késsel finoman meghámozzuk úgy, hogy a húsa nehogy megsérüljön.
4. Hámozás után közvetlenül érdemes pár csepp citromlevet csepegtetnünk az avokádóra, mert a levegő hatására igen könnyen barnul.
Az avokádókrém elkészítése:
Fontos, hogy szép, érett avokádót vásároljunk. A leírtak szerint készítsük elő, majd az avokádó húsát tegyük bele egy turmixgépbe, adjunk hozzá kevés olívaolajat, friss zúzott fokhagymát, tengeri sót, őrölt fehér borsot. Olívaolaj helyett tejföllel is lazíthatjuk a krémet. Meleg pirítósra kenve fogyaszthatjuk.
Julianne Moore tortellinije
Julianne családja egyenesen rajong az általa készített olasz tésztákért, gyerekei pedig nagy örömüket lelik a különböző tésztaételek elkészítésében, na és persze az elfogyasztásukban is.
- Nagy unikumnak számít nálam, ha van egy kis időm a családomnak különlegességeket főzni. Remek időtöltés a gyerekeimmel együtt szakácskodni. Legtöbbször két kedvenc olasz tésztaételünket, a hússal töltött raviolit és a szarvasgombás, sonkás tortellinit szoktam elkészíteni.
- Érdemes egyszerre több adag tésztát készíteni, mert lefagyasztva bármikor isteni ebéd vagy vacsora készíthető belőle, és csak mártást kell mellé frissen készíteni. Természetesen nemcsak szarvasgombából lehet finom tölteléket készíteni. Firenzében, a Hannibál forgatásán ismerkedtem meg közelebbről az olasz tésztákkal, és elkészítésük minden fortélyával.
Sztártippek:
Nem is gondolnánk, hogy mennyire elronthatunk egy tésztaételt akkor, ha nem vagyunk teljesen biztosak az elkészítésében.
1. A frissen, házilag gyúrt tésztát nem kell olyan hosszú ideig főzni, mint a száraz bolti tésztát.
2. A megfőtt tésztát soha ne felejtsük a meleg főzővizében, mert akkor sajnos teljesen elázik.
Ha leszűrtük a tésztát, érdemes azonnal egy kevés olajjal elkevernünk, hogy ne ragadjanak össze.
3. A töltelékes tésztákat addig főzzük, amíg fel nem jönnek a víz felszínére. Mindig ügyeljünk arra, hogy semmiképp se tegyünk egyszerre sok tésztát a forrásban lévő sós vízbe, mert így a víz gyorsan lehűl, a tészta pedig ragacsossá válik.
A gombás, sonkás tortellini elkészítése:
(4 személyre)
Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 4 egész tojás
- tengeri só
A töltelékhez:
- 60 dkg finomra darált sonka
- 12,5 dkg reszelt pizza mozzarella sajt
- oregano
- friss finomra aprított petrezselyem
- kevés vegeta ételízesítő
A mártáshoz:
- 6 dkg vaj
- 6 dkg liszt
- 5 dl tej
- 2 dl tejszín
- 25 dkg gorgonzola vagy kék márványsajt
- tengeri só
- őrölt fehér bors
Az 50 dkg lisztből a tojásokkal és csipet sóval gyúrt tésztát készítünk. Külön külön nagyon vékony lapokat nyújtunk a tésztából. Tipp: Érdemes ezt a műveletet tésztagéppel végezni, majd tortellini kiszúróval vagy pogácsaszaggatóval (kb. 6 cm átmérőjű) kiszaggatni. Mindegyik közepére tölteléket teszünk.
A töltelék elkészítése:
Vajban megfuttatjuk a ledarált sonkát, és a vékony metéltre vágott gombát, majd fűszerezzük. Az elkészült raguhoz hozzáadjuk a reszelt pizza mozzarellát. A töltött tésztakorongokat félbehajtjuk, jól összeillesztjük, megnyomkodjuk, és a két sarkát síkban középen összefogjuk, hogy a töltelék nehogy kijöjjön belőle főzés közben. Sós, olajos, forrásban lévő vízben kb. 5-6 perc alatt kifőzzük a tésztát, majd elkészítjük a mártást.
A mártás elkészítése:
Felhevített vajhoz hozzáadjuk a lisztet, majd apránként hozzáadjuk a tejet és a végén a tejszínt. Jól kiforraljuk, majd hozzátesszük a nagyobb darabokra vágott gorgonzola- vagy márványsajtot. Őrölt fehér borssal fűszerezzük. Mielőtt megsóznánk a mártást, mindenképp kóstoljuk meg, mert a sajt is elég sós.
Tálalás:
Tányérra tesszük a leszűrt, vajban átforgatott tortellinit és leöntjük a mártással.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK