Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Sütőtökös muffin

Szerző:
Szabó Anna
Azok számára, akik szintén nagy sütőtök rajongók, az elkövetkező időszak bővelkedni fog receptekkel, ugyanis amellett, hogy rendkívül sok jó hatása van szervezetünkre, egészségünkre nézve a benne lévő sokféle vitaminnak, ásványi anyagnak köszönhetően, a konyhai felhasználása is igen sokrétű.

 

Hozzávalók

1/3 csésze kókuszzsír
édesítő ízlés szerinti mennyiségben
1 csészényi sütőtök püré
2 tojás
2 teáskanál sütőtökös fűszerkeverék
pici só
1 teáskanál szódabikarbóna
1 bögre (zab)liszt
növényi, vagy zsírszegény tej
A krémes töltelékhez:
fél doboz ricotta
édesítő
vanília aroma/vaníliás pudingpor/vaníliás proteinpor
pici növényi/zsírszegény tej

Sütőtökös fűszerkeverék
4 teáskanál fahéj
2 teáskanál gyömbér
1 teáskanál szerecsendió
1 teáskanál szegfűbors

Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra.

Jól keverjük ki a sütőtök pürét, a kókuszzsírt és az édesítőt egy edényben. Adjuk hozzá a tojásokat, a sütőtökös fűszerkeveréket, a sót, és a szódabikarbónát. Ezzel is jól keverjük el, majd adagoljuk hozzá a lisztet és annyi tejet, amennyit a tészta felvesz. Ha ez kész, töltsük meg a muffin formákat kb. félig.

Egy másik kisebb edényben készítsük el a vaníliás krémet. A ricottát keverjük el az édesítővel és a vaníliával. Mivel a ricotta kissé sűrű állagú, így pici tejjel hígíthatunk rajta.

Ha ezzel is megvagyunk, akkor teáskanállal tegyünk minden muffin közepére egy kis adagot a krémből. Sütés közben a muffinok, ahogy szépen nőnek, körbe ölelik majd a kis krémet.

Ezek után tegyük sütőbe, süssük tűpróbáig (vagyis hogy ha beleszúrunk a közepébe egy tűt, azon nem marad tészta).
Tálalása történhet oly módon is, hogy a kész, kihűlt sütiket hűtőbe tesszük, jól kihűtjük és utána fogyasszuk.

 

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL