Szabó Anna
Hozzávalók:
- 1 kg sült sütőtök (húsa, héj nélkül)
- fél kg darált háztartási keksz
- 8 evőkanál méz
- 10 dkg cukor
- 2 evőkanál vaníliás cukor, vagy két teáskanál aroma
- 2 evőkanál rum / rumaroma
- 1 csapott kávéskanál fahéj
- 10 dkg kókuszreszelék

Elkészítése:
Megsütjük tepsiben a sütőtököt, majd a sült tök húsát villával, vagy botmixerrel összetörjük. Összekeverjük a darált háztartási keksszel, majd hozzáadjuk a mézet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a rumot és a fahéjat. Lágy masszává gyúrjuk.
A masszából nedves kézzel kis gombócokat formálunk, majd kókuszreszelékbe forgatjuk őket. Már el is készült a vitaminbomba!
Én egyébként akkor is szoktam ilyet készíteni, ha olyan tököt fogok ki, amiről sütés után sajnos kiderül, hogy nem elég édes a fogyasztásra.
OLVASS TOVÁBB!
A kolbász lelke: mindent a bélről
A kolbászkészítés egyik legnélkülözhetetlenebb eleme a megfelelő bél kiválasztása. Legyen szó házi vagy ipari gyártásról, ez az a...
GASZTRO3 isteni karácsonyi puding - Mind a 10 ujjadat megnyalod!
A karácsonyi puding hagyományos megédesítője, elválaszthatatlan kísérője az év legnagyobb ünnepének. A hagyomány azt tartja, hogy ah...
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK