Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 15 dkg sonka vagy főtt tarja
- 6 dkg margarin vagy vaj
- 6 evőkanál liszt
- só
- 1 teáskanál majoránna
- 1 kávéskanál szárított bazsalikom
1. A burgonyát héjában 20 percig főzzük, majd leöntjük róla a vizet, melegen meghámozzuk és kihűtjük. A sonkát vagy a főtt vékony tarjaszeleteket csíkokra vágjuk, a margarint vagy vajat felolvasztjuk.
2. A kihűlt burgonyát finomra reszeljük, majd hozzákeverjük a lisztet, a majoránnát és a sót. Előkészítünk margarinnal vékonyan kikent, liszttel megszórt jénai tálat vagy sütőformát.
3. A burgonyakeverék egyharmad részét szétterítjük a sütőedényben. Olvasztott margarinnal meglocsoljuk, egyenletesen elosztjuk a sonka felét, és meghintjük bazsalikommal. Ezután ismét egy rész burgonyakeverék következik, majd olvasztott margarin, sonka, bazsalikom, végül burgonyakeverék. A tetejét meglocsoljuk a megmaradt margarinnal.
4. Előmelegített, forró sütőben kb. 40 percig, pirosra sütjük. Melegen, szeleteket vágva tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK