Szabó Anna
Hozzávalók 20 cm-es tortaformához
- 7,5 dkg Győri Édes vaníliás keksz
- 7,5 dkg Győri Édes kakaós keksz
- 7,5 dkg margarin
Elkészítés
A kétféle kekszet összeaprítjuk, a margarint felolvasztjuk, majd a kekszhez öntjük, és jól összedolgozzuk. A tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, beleöntjük a kekszes masszát, tenyérrel jól lelapítjuk, majd betesszük a hűtőbe pihenni. Közben elkészítjük a krémet.
Habos krém
- 25 dkg mascarpone
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 citrom leve
- 2 dl Hulala (v. tejszín)
A mascarponét a porcukorral, a vaníliás cukorral és a citromlével habosra keverjük, a Hulalát kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáadjuk a krémhez.
A hűtőből elővesszük a tortaalapot, a formából kivéve lehúzzuk róla a sütőpapírt és így helyezzük vissza a formába. Tetejére kanalazzuk a habos krémet, majd visszatesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen a hab.
Cseresznyedzsem
- 50 dkg magozott cseresznye
- cukor
- vaníliás cukor
- cherry brandy aroma
- reszelt narancshéj
- víz (v. befőttlé)
- 1 ek keményítő
A cseresznyét apróbb darabokra vágjuk, egy serpenyőbe tesszük, kevés vizet (vagy befőttlevet) öntünk alá, majd ízlés szerinti mennyiségű cukrot, vaníliás cukrot, cherry brandy aromát és reszelt narancshéjat adunk hozzá. Felforraljuk, majd lassú tűzön kb. 10 percig főzzük. Ezután a keményítőt egy pici vízzel simára keverjük, és a cseresznyéhez öntjük. Folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg besűrűsödik, majd a tűzről levéve teljesen kihűtjük.
Tálalás előtt a teljesen kihűlt dzsemet a torta tetejére kanalazzuk, majd vízbe mártott késsel felszeleteljük.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
A kolbász lelke: mindent a bélről
A kolbászkészítés egyik legnélkülözhetetlenebb eleme a megfelelő bél kiválasztása. Legyen szó házi vagy ipari gyártásról, ez az a...
GASZTRO3 isteni karácsonyi puding - Mind a 10 ujjadat megnyalod!
A karácsonyi puding hagyományos megédesítője, elválaszthatatlan kísérője az év legnagyobb ünnepének. A hagyomány azt tartja, hogy ah...
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK