Hozzávalók 20 cm-es tortaformához
- 7,5 dkg Győri Édes vaníliás keksz
- 7,5 dkg Győri Édes kakaós keksz
- 7,5 dkg margarin
Elkészítés
A kétféle kekszet összeaprítjuk, a margarint felolvasztjuk, majd a kekszhez öntjük, és jól összedolgozzuk. A tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, beleöntjük a kekszes masszát, tenyérrel jól lelapítjuk, majd betesszük a hűtőbe pihenni. Közben elkészítjük a krémet.
Habos krém
- 25 dkg mascarpone
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 citrom leve
- 2 dl Hulala (v. tejszín)
A mascarponét a porcukorral, a vaníliás cukorral és a citromlével habosra keverjük, a Hulalát kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáadjuk a krémhez.
A hűtőből elővesszük a tortaalapot, a formából kivéve lehúzzuk róla a sütőpapírt és így helyezzük vissza a formába. Tetejére kanalazzuk a habos krémet, majd visszatesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen a hab.
Cseresznyedzsem
- 50 dkg magozott cseresznye
- cukor
- vaníliás cukor
- cherry brandy aroma
- reszelt narancshéj
- víz (v. befőttlé)
- 1 ek keményítő
A cseresznyét apróbb darabokra vágjuk, egy serpenyőbe tesszük, kevés vizet (vagy befőttlevet) öntünk alá, majd ízlés szerinti mennyiségű cukrot, vaníliás cukrot, cherry brandy aromát és reszelt narancshéjat adunk hozzá. Felforraljuk, majd lassú tűzön kb. 10 percig főzzük. Ezután a keményítőt egy pici vízzel simára keverjük, és a cseresznyéhez öntjük. Folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg besűrűsödik, majd a tűzről levéve teljesen kihűtjük.
Tálalás előtt a teljesen kihűlt dzsemet a torta tetejére kanalazzuk, majd vízbe mártott késsel felszeleteljük.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK