Szabó Anna
Hozzávalók:500 ml tej
80 g cukor
1 mokkáskanál vaníliás cukor
125 g rizs
1 doboz konzerv barack (kb. 425 g)
2 tojás
Só
30 g vaj
1 evőkanál tejföl
1. A tejet 20 g cukorral és vaníliás cukorral kezdd el felforralni. Folyamatos kevergetés mellett főzd puhára. Ha kész, tedd félre hűlni.
2. Az barackokat pucold meg – ha szükséges – és szeld fel vékony cikkelyekre, és 2/3-át keverd a rizshez. A tojásfehérjét egy csipet sóval verd fel kemény habbá. 30 g cukrot apránként adj hozzá, majd laza mozdulatokkal add a rizshez.
3. A maradék cukrot keverd olvadásig a vajjal és a tojássárgájával, majd add a rizses keverékhez.
4. A rizst 4 kisebb kizsírozott sütőedénybe töltsd. A megmaradó őszibarackokat tedd a massza tetejére. Ezek után nem marad más dolgod, mint 200 ºC-ra előmelegített sütőben süsd készre.
OLVASS TOVÁBB!
A kolbász lelke: mindent a bélről
A kolbászkészítés egyik legnélkülözhetetlenebb eleme a megfelelő bél kiválasztása. Legyen szó házi vagy ipari gyártásról, ez az a...
GASZTRO3 isteni karácsonyi puding - Mind a 10 ujjadat megnyalod!
A karácsonyi puding hagyományos megédesítője, elválaszthatatlan kísérője az év legnagyobb ünnepének. A hagyomány azt tartja, hogy ah...
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK