Szabó Anna
4 bébi padlizsán (240g), nagyobb darabokra vágva
3 kis cukkini (270g), nagyobb darabokra vágva
100g csiperkegomba, nagyobb darabokra vágva
250g koktélparadicsom, félbevágva
1 kis póréhagyma (200g), nagyobb darabokra vágva
2 gerezd fokhagyma, összezúzva
1ek olívaolaj
1 csokor durvára vágott friss bazsalikomlevél
1ek finomra vágott friss oregánó
2ek balzsametecet
4 szelet vastag rozskenyér, megpirítva

1. Melegítsd elő a sütőt 220ºC-osra (légkeveréses sütőnél 200ºC-osra).
2. Tegyük egy lapos tűzálló edénybe a padlizsánt, a cukkinit, a gombot, a paradicsomot, a póréhagymát, a fokhagymát és az olajat, majd süssük kb. 20 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak. Időnként keverjük meg.
3. Adjunk a ratalouille-hoz balzsamecetet, bazsalikomot és oregánót, és még melegen, a pirítósszeletekre szépen felhalmozva tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK