1 db sült pirospaprika, meghámozva, kihűlve
1 gerezd durván aprított fokhagyma
1 kisebb darab friss gyömbér, megtisztítva, durvára felaprítva
1 darab jalapeno paprika durvára felaprítva
1 szeletelt mogyoróhagyma
2 teáskanál szójaszósz
2 teáskanál rizs-bor-ecet, vagy borecet
1 teáskanál méz vagy cukor
4 evőkanál zsemlemorzsa
Keverd össze turmix- vagy konyha robotgépben a sült pirospaprikát, fokhagymát, gyömbért, jalapeno paprikát, mogyoróhagymát, fokhagymát, szójaszószt, ecetet és mézet vagy cukrot. Minél simábbra annál jobb. Ezután keverd el benne a zsemlemorzsát, és fűszerezd ízlés szerint. Majd tedd félre legalább 1-2 órára, hogy a mártogatósod minél krémesebb legyen.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK