Hozzávalók
- sertésmáj
- őrölt bors
- majoranna
- só
- olívaolaj
Elkészítés
A májat nem túl vastag szeletekre vágjuk, majd mindkét felét őrölt borssal megszórjuk
Egy serpenyőben egy pici olívaolajat hevítünk, beleszórjuk az ízlés szerinti mennyiségű majorannát, és belefektetjük a májszeleteket. Mindkét oldalát 3-4 percig sütjük, majd a serpenyővel együtt, előmelegített 70 fokos sütőbe helyezzük 20-25 percre. Ezalatt az idő alatt a máj teljesen készre sül, és jó szaftos marad. A sütőből kivéve sózzuk meg.
Sajtos krumplipüré
- krumpli
- sajt
- só
- vaj
- tej
A krumplit sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, hozzáadjuk a vajat és a sót, és robotgéppel alaposan összekeverjük. Közben fokozatosan hozzáadagoljuk a tejet. Végül hozzákeverjük a reszelt sajtot, majd a máj mellé, köretként kínáljuk.
Borban párolt cseresznye
- 50 dk cseresznye
- 2 ek barna cukor
- 1 tk vanília aroma
- fahéj
- 0,5 dl cseresznyepálinka
- 2 dl édes vörösbor
- 5 dk vaj
A cseresznyét kimagozzuk. Egy serpenyőbe barna cukrot és egy darabka fahéjat teszünk, és addig kevergetjük, míg a cukor karamellizálódni kezd. Ekkor hozzáadjuk a cseresznyepálinkát és jól lecsepegtetett cseresznyét. Összeforgatjuk, felöntjük annyi vörösborral, hogy éppen csak ellepje a gyümölcsöt, beletesszük a vanília aromát, és addig főzzük, míg a bor majdnem teljesen elpárolog. Ekkor hozzáadjuk a vajat, és kevergetve besűrítjük.
Tálaláskor a tányérra kanalazzuk a krumplipürét, majd ráhelyezzük a májat, és köré tesszük a cseresznyét.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK