Szabó Anna
Hozzávalók
- sertésmáj
- őrölt bors
- majoranna
- só
- olívaolaj
Elkészítés
A májat nem túl vastag szeletekre vágjuk, majd mindkét felét őrölt borssal megszórjuk
Egy serpenyőben egy pici olívaolajat hevítünk, beleszórjuk az ízlés szerinti mennyiségű majorannát, és belefektetjük a májszeleteket. Mindkét oldalát 3-4 percig sütjük, majd a serpenyővel együtt, előmelegített 70 fokos sütőbe helyezzük 20-25 percre. Ezalatt az idő alatt a máj teljesen készre sül, és jó szaftos marad. A sütőből kivéve sózzuk meg.
Sajtos krumplipüré
- krumpli
- sajt
- só
- vaj
- tej
A krumplit sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, hozzáadjuk a vajat és a sót, és robotgéppel alaposan összekeverjük. Közben fokozatosan hozzáadagoljuk a tejet. Végül hozzákeverjük a reszelt sajtot, majd a máj mellé, köretként kínáljuk.
Borban párolt cseresznye
- 50 dk cseresznye
- 2 ek barna cukor
- 1 tk vanília aroma
- fahéj
- 0,5 dl cseresznyepálinka
- 2 dl édes vörösbor
- 5 dk vaj
A cseresznyét kimagozzuk. Egy serpenyőbe barna cukrot és egy darabka fahéjat teszünk, és addig kevergetjük, míg a cukor karamellizálódni kezd. Ekkor hozzáadjuk a cseresznyepálinkát és jól lecsepegtetett cseresznyét. Összeforgatjuk, felöntjük annyi vörösborral, hogy éppen csak ellepje a gyümölcsöt, beletesszük a vanília aromát, és addig főzzük, míg a bor majdnem teljesen elpárolog. Ekkor hozzáadjuk a vajat, és kevergetve besűrítjük.
Tálaláskor a tányérra kanalazzuk a krumplipürét, majd ráhelyezzük a májat, és köré tesszük a cseresznyét.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK