Szabó Anna
Hozzávalók:
20 szál spárga
Só
A zöldfűszeres vajhoz:
100g lágy, sózatlan vaj
½ tk finomra aprított tárkony
½ tk finomra aprított petrezselyem
½ tk finomra aprított turbolya
Tengeri só és frissen őrölt fekete bors

Elkészítése:
1. A zöldfűszeres vaj készítéséhez fakanállal keverj a lágy vajhoz az aprított zöldeket. Sózd-borsozd alaposan. Kanalazd műanyag fóliára, formázz a vajból kolbász alakot. Tekerd rá szorosan a műanyag fóliát, a végeit forgasd el. Hűtsd, amíg meg nem keményedik.
2. A spárgaszálak végeit kézzel roppants le. Forralj fel egy fazék sós vizet, blansírozd benne a spárgát 3-4 percig, vagy amíg meg nem puhul.
3. Közben csomagold ki és vágd vékony szeletekre a zöldfűszeres vajat. Szűrd le a spárgát, tálald a vajszeletekkel a tetején.
Tipp:
A zöldfűszeres vajjal egyszerűen, hatékonyan javíthatók fel a csirke, a mészhéjas tengeri állatok, a hal és a zöldségek. A maradékot fagyaszd le, és amikor szükség van rá, használd fel.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK