Hozzávalók:
½ kg konzerv spárga
½ kg tortellini
1 fej hagyma
5dkg fenyőmag vagy mandula
2 evőkanál olívaolaj
1dl tejszín
2,5dl besamel szósz
3ek vágott bazsalikom
Elkészítése:
1. Csurgasd le a spárgát, a levét fogd fel. A zöldséget vágd 3 centis darabokra. Forrald fel a spárga levét, ha kell, öntsd fel kevés vízzel, s főzd benne 2-3 percig a tortellinit, majd szűrd le.
2. Vágd össze a hagymát és a fenyőmagot (mandulát). Az olajat forrósítsd fel, s dobd bele a hagymát és a magot. Közepes tűzön addig pirítsd, hogy a mag megbarnuljon.
3. Öntsd bele a tejszínt és a besamel szószt, főzd fel. Ha nagyon sűrű, kicsit hígíthatod a konzerv spárga levével. Tedd bele a bazsalikomot.
4. Simítsd a tésztát és a spárgát sütőformába, öntsd le a mártással. Told 15-20 percre 200°C-ra előmelegített sütőbe.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK