Hozzávalók
- 1 csomag zöld spárga
- 1 nagyobb sárgarépa
- 5 dkg vaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1/2 citrom leve
- só
- őrölt színes bors
Elkészítés
A spárgákat egyesével hajlítsuk meg, és törjük le az alsó, fás részét. A sárgarépát pucoljuk meg, vékonyan szeleteljük fel, tegyük bele egy edénybe, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje a zöldségeket. Szórjuk meg egy csipet sóval, pár perc alatt főzzük roppanósra, majd öntsük le a főzővizet. (Forrástól számítva 4-5 perc főzés elég ahhoz, hogy még roppanós maradjon a spárga is és a sárgarépa is)
A vajat hevítsük fel egy serpenyőben, majd nyomjuk bele a fokhagymagerezdeket. Keverjük össze, adjuk hozzá a roppanósra főtt spárgát, és a sárgarépát, ízlés szerint sózzuk, frissen őröljünk rá színes borsot, és nyomjuk rá a citromlevet. Óvatosan forgassuk, és melegítsük össze, majd zárjuk el a tűzhelyet, fedjük le a serpenyőt, és tálalásig tartsuk melegen.
Buggyantott tojás hozzávalói
- 4 db tojás
- 1 l víz
- 2 tk ecet
Elkészítés
Forraljuk fel a vizet, majd adjuk hozzá az ecetet. Egy tálba üssünk bele egy tojást. A forrásban lévő vizet keverjük meg egy kanállal, hogy örvény keletkezzen a közepén, majd vegyük kisebbre a lángot. Öntsük bele a tojást úgy, hogy a tál szinte beleérjen a vízbe, majd gyöngyözve főzzük 2-3 percig, hogy a sárgája még lágy maradjon. Végül szűrőkanállal emeljük ki a vízből, csepegtessük le, és tálalásig tartsuk melegen. A tojásokat egyesével készítsük el.
Tálaláskor halmozzuk a spárgás sárgarépát tányérra, helyezzük a tetejére a tojást és ízlés szerint sózzuk meg, így kínáljuk.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK