Szabó Anna
Hozzávalók:
½ kg darált zabpehely
½ kg sovány túró
20 dkg kókuszzsír
1 tk só
1 tojás
2-3 ek magos mustár
A zabpelyhet, a túrót, a mustárt és a kókuszzsírt egy kevés víz, vagy növényi, ill. sovány tej segítségével összegyúrjuk. Lisztezett (használjunk tönkölylisztet, vagy zablisztet) deszkán fél mm-es vastagságúra kinyújtjuk, a tetejét megkenjük tojással, majd kiszaggatjuk és előmelegített, 200 fokos sütőben megsütjük. Vigyázzunk, mert gyorsan sül!
Opcionálisan a kekszek tetejét megszórhatjuk reszelt (füstölt) sajttal is. De a tésztába is szórhatunk a sajtból, ezáltal növelve kekszünk gasztronómiai értékét.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK