Szabó Anna
Sonkával rakott palacsinta
Hozzávalók:
- 12 db sós palacsinta (1 tojás, 15 dkg liszt, 3 dl tej, 1 dl szódavíz, késhegynyi só)
- A töltelékhez: 20 dkg darált főtt sonka vagy füstölt hús, 2 dkg vajjal, 2 dkg liszttel, 1 dl tejjel készült sűrű fehér mártás, 2 kanál tejföl, 1 tojás, 1 evőkanál olaj vagy 1 dkg zsír; tetejére 5 dkg sajt vagy 1 dl tejföl.
A darált sonkát elvegyítjük a fehér mártással, egy kanál tejföllel, egy tojássárgájával és a tojás felvert habjával.
A palacsintákat egyenként zsiradékkal kikent tűzálló tálba , vagy lábasba rakjuk, mindegyik lapot megkenjük a sonkakeverékkel, tetejére palacsintát helyezünk és 20-25 percig forrós sütőben pirítjuk. Kiborítva vagy tűzálló tálban tálaljuk. Tetejét reszelt sajttal meghintjük vagy tejföllel meglocsoljuk. Szeletekre vágva adagoljuk.
OLVASS TOVÁBB!
3 isteni karácsonyi puding - Mind a 10 ujjadat megnyalod!
A karácsonyi puding hagyományos megédesítője, elválaszthatatlan kísérője az év legnagyobb ünnepének. A hagyomány azt tartja, hogy ah...
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK