Szabó Anna
Somlói Galuska
Hozzávalók:
- Tészta: (világos piskóta)
- 10 db tojás
- 200 g kristálycukor
- 250 g liszt
- vaníliás cukor
- citrom
Csokoládés piskóta:
- 5 db tojás
- 100 g kristálycukor
- 100 g liszt
- 25 g kakaópor
Kétféle tésztát készítünk, melyet papírral fedett sütőlemezre kenünk és sütjük.
Töltelék:
- 1 l tej
- 150 g liszt
- 150 g kristálycukor
- 20 g zselatin
- 8 db tojássárgája
- 8 db tojásfehérje
- 200 g kristálycukor{SZAVAZAS}
Elkészítése:
A tejből, lisztből, tojássárgájából, cukorból és zselatinból sárga krémet főzünk. A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük, és a főzött sárga krémhez keverjük. Az így kapott krémet ízlés szerint mazsolával, gyümölcsvagdalékkal és darabos pörkölt dióval dúsíthatjuk.
Locsoló cukoroldat hozzávalói:
- 500 g kristálycukor
- 7 dl víz
- 2 dl rum
- 2 db citrom reszelt héja
Csokoládéöntet:
- 200 g étcsokoládé
- 300 g víz
- 50 g rum
A csokoládét vízzel fel főzzük, hűtjük, majd rummal ízesítjük.
Elkészítése:
A cukrot a vízzel és a reszelt citromhéjjal felforraljuk, hűtjük, rummal ízesítjük. Mély tálba belehelyezzük az első piskótalapot, locsoló cukor-oldattal jól meglocsoljuk, majd a krémnek az 1/3 részét rákenjük. Erre ráhelyezzük a csokoládés lapot, amit szintén meglocsolunk, és rákenjük a következő réteg krémet. Majd ismételten a piskótalapot rakjuk rá és locsoljuk, majd a kevés maradék krémmel a tetejét lekenjük. Vékonyan meghintjük kakaóporral. Hűtőszekrénybe helyezve dermesztjük. Tálalásnál evőkanállal kis halmokat helyezünk a tányérra vagy tálra, majd cukrozott tejszínhabbal és csokoládéöntettel díszítjük.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK