2 paradicsom
Friss zöldfűszerek
500g friss sajt (túró)
10 vékony szelet sült sonka
Só és frissen őrölt bors
1. A paradicsomokat forró vízbe mártva hámozzuk meg, és kaparjuk ki a belsejüket. A paradicsom húsát és a zöldfűszereket vágjuk durvára. Keverjük hozzá a jól lecsepegtetett, friss sajthoz, sózzuk, borsozzuk.
2. Vágjuk le a sonka bőrét és a zsír nagy részét. Egy négyszögletes tál alját béleljük ki a sonkaszeletekkel, kenjünk rá egy réteget az ízesített sajtból. Fektessünk rá egy második réteg sonkát majd sajtot, és így folytassuk, amíg az anyagok el nem fogynak (a tetejére mindenképpen sonka kerüljön).
3. Tegyük hideg helyre legalább 1 órára, majd szeleteljük fel. Salátával és mustárral kísérve tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
5 tipp, hogyan válassz burkolatot a különböző helyiségekbe
Burkolatot választani elsőre nem is tűnik nehéznek. Bemész a boltba, tetszik valami, és kész meg is rendeled. Aztán viszont jönnek a ké...
GASZTROÍgy lesz a rendelt ebéd nemcsak gyors, de jó is
A rohanós hétköznapokon nincs mindig idő főzni, de ez nem jelenti azt, hogy le kellene mondanunk a friss, egészséges és finom falatokról...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK