Szabó Anna
Hozzávalók:2 paradicsom
Friss zöldfűszerek
500g friss sajt (túró)
10 vékony szelet sült sonka
Só és frissen őrölt bors
1. A paradicsomokat forró vízbe mártva hámozzuk meg, és kaparjuk ki a belsejüket. A paradicsom húsát és a zöldfűszereket vágjuk durvára. Keverjük hozzá a jól lecsepegtetett, friss sajthoz, sózzuk, borsozzuk.
2. Vágjuk le a sonka bőrét és a zsír nagy részét. Egy négyszögletes tál alját béleljük ki a sonkaszeletekkel, kenjünk rá egy réteget az ízesített sajtból. Fektessünk rá egy második réteg sonkát majd sajtot, és így folytassuk, amíg az anyagok el nem fogynak (a tetejére mindenképpen sonka kerüljön).
3. Tegyük hideg helyre legalább 1 órára, majd szeleteljük fel. Salátával és mustárral kísérve tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Új korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Mexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
GASZTROBienvenidos a México - Avagy a legfantasztikusabb mexikói ételek
Mexikó kulináris világa igen híres tradicionális ételeiről. A mexikói ételek egyszerűek és egyben nagyszerűek is! Mi jut egyből esz...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK