Szabó Anna
Hozzávalók
Tészta:
8 tojásos piskóta
8 db tojás
8 ek. liszt
8 ek. cukor
1 csomag sütőpor
Krém:
1 liter Sió őszibarack gyümölcslé
3 csomag vanília pudingpor
3 csomag vanília cukor
Tetejére:
fél liter habtejszín,
1 csomag habfixáló,
1 üveg barackbefőtt
Elkészítés
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A tojás fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük és félretesszük. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, és amikor a cukor feloldódott belekeverjük a sütőport. Ezután a kemény fehérjehabot hozzáöntjük a sárgájához és nagy mozdulatokkal összekeverjük vigyázva, hogy ne törjük meg a habot. Végül beleszitáljuk a lisztet, és sütőpapírral bélelt tepsiben előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A 3 csomag vaníliapudingot összekeverjük a Sió őszibarack lével, és sűrű krémet főzünk belőle. Végül hozzáadjuk a vaníliacukrot. A habtejszínből a habfixálóval kemény habot verünk és félretesszük a hűtőbe. Amikor a tészta és a krém is kihűlt, akkor a piskótára simítjuk a barackos krémet, rá a habot és végül a szeletekre vágott barackbefőttet.
Jó étvágyat hozzá!
OLVASS TOVÁBB!
3 isteni karácsonyi puding - Mind a 10 ujjadat megnyalod!
A karácsonyi puding hagyományos megédesítője, elválaszthatatlan kísérője az év legnagyobb ünnepének. A hagyomány azt tartja, hogy ah...
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK