Hozzávalók
Tészta:
8 tojásos piskóta
8 db tojás
8 ek. liszt
8 ek. cukor
1 csomag sütőpor
Krém:
1 liter Sió őszibarack gyümölcslé
3 csomag vanília pudingpor
3 csomag vanília cukor
Tetejére:
fél liter habtejszín,
1 csomag habfixáló,
1 üveg barackbefőtt
Elkészítés
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A tojás fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük és félretesszük. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, és amikor a cukor feloldódott belekeverjük a sütőport. Ezután a kemény fehérjehabot hozzáöntjük a sárgájához és nagy mozdulatokkal összekeverjük vigyázva, hogy ne törjük meg a habot. Végül beleszitáljuk a lisztet, és sütőpapírral bélelt tepsiben előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A 3 csomag vaníliapudingot összekeverjük a Sió őszibarack lével, és sűrű krémet főzünk belőle. Végül hozzáadjuk a vaníliacukrot. A habtejszínből a habfixálóval kemény habot verünk és félretesszük a hűtőbe. Amikor a tészta és a krém is kihűlt, akkor a piskótára simítjuk a barackos krémet, rá a habot és végül a szeletekre vágott barackbefőttet.
Jó étvágyat hozzá!
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK