Hozzávalók
0,5 kg csirkemell filé
1 tasak zacskós rizs
1tk só
1tk fokhagymapor
1/2tk őrölt feketebors
1 fej lilahagyma
3 szál snidling
0,5 dl olaj
Elkészítés
A rizs vizét feltesszük főni (célszerű már meleg vizet tenni a lábosba, így fele ennyi idő alatt felforr). Közben felkarikázzuk a snidlinget, felcsíkozzuk lilahagymát. A forrásban lévő vízbe beletesszük a rizst és egy fél kanál delikátot, így már az utólagos ízesítéssel sem kell időt vesztegetnünk. A csirkemellet rost iránnyal megegyezően egyenlő méretű csíkokra vágjuk, sózzuk és borsozzuk, majd egy kis fokhagymaporral megszórjuk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, betesszük a csirkemell csíkokat és fehéredésig sütjük. Amikor már fehérek, ráöntjük az összes zöldséget egyben és 3-4 percig még pároljuk őket. Közben ízlés szerint még ízesíthetjük. Mire a rizs megfő, a csirkemell csíkok kicsit megpirulnak, és máris tálalható az étel.
Forrás: Serpenyő virtuóz
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK