Hozzávalók:
350 g finomliszt
160 g tej
1 csomag szárított élesztő
50 g vaj
30 g cukor
1 tojás
1 csipet só
A tetejére:
80 g puha vaj
4-5 evőkanál cukor
szeletelt mandula
Elkészítése:
1. A tészta hozzávalóit a kenyérsütő gép üstjébe tesszük (az olvasztott vaj utoljára kerüljön bele, de már ne legyen forró!), dagasztó programon elindítjuk, majd ha elkészült a tészta, hagyjuk duplájára kelni. Nem kell hagyni, végigmenni a programot, az első dagasztás után kapcsoljuk ki a gépet! A tésztát akkorára nyújtjuk, mint a tepsink, amit időközben sütőpapírral kibéleltünk. Ez a mennyiség egy bő fél gáztepsire való, vagy 28 cm-es tortaformára. Ha nagyobba készítjük, akkor érdemes másfélszerezni az adagot.
2. Következő lépésként belehelyezzük a tésztát a tepsibe, elegyengetjük, majd az ujjunk vagy egy fakanálnyelének segítségével, mélyedéseket készítünk a tésztába. Minél többet, annál jobb. A lyukakba végül egy-egy kis darab vajat nyomunk, és ha még tökéletesebb hatást szeretnénk elérni, akkor kenjük meg az egész tetejét némi olvasztott vajjal is, majd az egészet megszórjuk mandulával és cukorral. Ezután mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe úgy húsz percre.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK