Hozzávalók egy kisebb formához
- 50 dkg darált hús (sertés, pulyka, csirke)
- 30-40 dkg csemegekukorica (fagyasztott)
- 3-4 db nagyobb sárgarépa
- 10 dkg rizs
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db tojás
- só
- őrölt fehér bors
- szerecsendió
- 2 tk ételízesítő
- 1 ek mogyoróolaj (v. étolaj)
- 2 dkg vaj a forma kenéséhez
Elkészítés
A rizst enyhén sós vízben puhára főzzük, majd teljesen kihűtjük. A vöröshagymát apróra vágjuk, a mogyoróolajon üvegesre pároljuk, majd kihűtjük.
A sárgarépát megpucoljuk, felszeleteljük, és enyhén sós vízben pár perc alatt félpuhára főzzük, majd leszűrjük, és kihűtjük.
A fagyasztott csemegekukoricát enyhén sós vízben 2-3 percig főzzük, majd leszűrjük, és szintén lehűtjük.
A darált húshoz hozzá adjuk az üvegesre párolt vöröshagymát, belenyomjuk a fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A végén hozzáadjuk az ételízesítőt, megszórjuk egy csipet szerecsendióval, és kézzel alaposan összedolgozzuk. Ezután hozzá keverjük az enyhén felvert egész tojásokat, majd az előzőleg puhára főzött, és kihűtött rizst.
A formát vajjal kikenjük, beletesszük a húsos keveréket, és tenyérrel egyenletesen ellapogatjuk. A húst befedjük az előzőleg megfőzött kukoricával, a tetejét kirakjuk a félpuhára főzött sárgarépával, majd meglocsoljuk egy kevéske olajjal. (A sárgarépa karikákból legalább két sort rakjunk rá, hogy teljesen befedje a kukoricát, mert sütés közben kissé összezsugorodik)
Előmelegített sütőbe tesszük, és 45-50 perc alatt, közepes hőmérsékleten készre sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit hűlni. Tálalás előtt ízlés szerint felszeleteljük.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK