Hozzávalók
- 1 nagyobb sárgadinnye
- 4-5 ek méz
- 2 cs vaníliás cukor
- 3 dl édes fehérbor
- 2 dl víz
- 1/2 cs vaníliás pudingpor
- 2 dl tejszín
- őrölt fahéj
- reszelt narancshéj (el is hagyható)
- 3-4 db szegfűszeg
Elkészítés
A sárgadinnyét vágjuk félbe, magozzuk ki, majd a vájjunk ki belőle kisebb golyókat. A kivájt golyókat tegyük félre, a maradék dinnyét pedig vágjuk kisebb darabokra.
Egy edénybe tegyük bele a mézet, és folyamatosan kevergetve kezdjük el karamellizálni. Néhány perc után adjuk hozzá a feldarabolt sárgadinnyét, keverjük alaposan össze, majd öntsük fel a borral, és a vízzel. Ízlés szerint szórjuk meg őrölt fahéjjal, adjuk hozzá a szegfűszeget és a vaníliás cukrot, és főzzük puhára. Amikor a dinnye már teljesen megpuhult (kb. 20 percig főzzük) vegyük ki belőle a szegfűszeget, és botmixerrel pépesítsük.
A pudingport keverjük simára a tejszínnel, és állandó kevergetés mellett, csorgassuk bele a forrásban lévő levesbe, majd tegyük bele az előzőleg félretett dinnyegolyókat is. Pár percig kevergetve főzzük tovább, hogy a leves kellően besűrűsödjön, majd vegyük le a tűzről, és hűtsük ki teljesen. Közben süssük meg a fahajas csigákat.
Egy csomag előnyújtott leveles tésztát szórjunk meg kristálycukorral összekevert fahéjjal, csavarjuk fel, éles késsel szeleteljük fel, majd a csigákat tegyük sütőpapírral bélelt tepsire egymástól kicsit távolabb. Helyezzük be a forró sütőbe, és pár perc alatt süssük szép aranybarnára, ropogósra.
Tálaláskor merjük a lehűtött krémlevest tányérokba, majd a frissen kisült fahajas csigákkal kínáljuk.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK