Szabó Anna
Hozzávalók:
12 szelet lapkasajt
12 szelet gépsonka
15 dkg könnyen reszelhető sajt
20 dkg sajtkrém
10 dkg vaj
6 db tojás
1 tk mustár
só, bors
Elkészítés:
Tepsibe helyezzük a méretre vágott sütőpapírt, melyre úgy helyezzük a lapkasajtot, hogy kissé fedjék egymást, majd rászórjuk a reszelt sajtot, s 2-3 percre előmelegített sütőbe rakjuk, míg kissé megolvad.
A megfőzött tojásokat óvatosan kettévágjuk, a fehérjét apró kockákra szeljük, hozzáadjuk a sajtkrémet, sózzuk, borsozzuk. A sárgáját a vajjal és a mustárral kikeverjük, szintén sózzuk, borsozzuk.
A kihűlt sajtalapra simítjuk a tojásfehérjés krémet, majd a sonkaszeletekkel fedjük be az egészet. Erre kerül a vajas tojássárgás massza, majd vigyázva, hogy a rétegek ne csússzanak el, óvatosan feltekerjük. Pár órát hűtőben pihentetjük, hogy összeérjenek az ízek.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK