GASZTRO

Sajtos, baconos burgonya - Egyszerű és finom!

Szerző:
Szabó Anna
Ha valami egyszerű fogást keresel, akkor a lehető legjobb helyen jársz. Íme, egy nagyon könnyű recept, melyhez főként burgonyára, sajtra és bacon szalonnára lesz szükséged. Nem hangzik rosszul, ugye? Ráadásul a jó hír az, hogy nem lehet elrontani.

Hozzávalók

- 6 szelet bacon
- 3 db burgonya
- 1 és fél bögre reszelt cheddar sajt
- 1 evőkanál általad kedvelt fűszer és salátaöntet (akár házilag is elkészíthető)
- 2 evőkanál aprított metélőhagyma

 

Elkészítés

 

1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Egy tepsit bélelj ki alufóliával.
2. Helyezd bele a bacon szeleteket. Süsd addig, amíg szép, ropogós lesz, 12-14 perc. Várd meg, amíg kihűl, majd törd darabokra, morzsold el.
3. Egy fazekat bélelj ki alufóliával. Rétegezz az aljára egy sor hámozott, kockázott burgonyát, szórd meg sajttal, öntettel és baconnel, ismételd meg még 2-szer, tegyél félre fél bögre sajtot.
4. Zárd le az alufóliát, majd főzd közepes lángon 3-4 óráig. Ha letelt az idő szórd rá a maradék sajtot. 1-2 perc alatt megolvad a sajt, ha vissza feded.
5. Aprított snidlinggel megszórva tálald.

 

gasztro gasztronómia konyhafortélyok konyha recept bacon sajt burgonya kumpli
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL