Hozzávalók:
2 burgonya
20dkg kolbász felszeletelve
1 vöröshagyma, félbevágva, és vékonyra szelve
2 evőkanál balzsamecet
2 evőkanál olívaolaj
1 csokor rukkola, szívós szárai nélkül
Só és frissen őrölt fekete bors
1 csipet szárított, őrölt koriander
A díszítéshez: frissen reszelt parmezán
Elkészítése:
1. A burgonyát meghámozzuk, és sós vízben kb. 20 perc alatt puhára főzzük. Lecsöpögtetjük, és hűlni hagyjuk. A gumók méretétől függően negyedeljük, vagy nyolc részre vágjuk.
2. Egy forró serpenyőben a kolbászt hirtelen megsütjük, a hagymaszeleteket és burgonyát beletesszük, és folytatjuk a sütést, amíg aranybarna nem lesz, majd az edényt a tűzről lehúzzuk.
3. Egy tálban a balzsamecetet és az olajat összekeverjük, majd a rukkolát belekeverjük, sóval, borssal ízesítjük. A meleg kolbászos, hagymás burgonyát a rukkolás öntetbe tesszük, és óvatosan összeforgatjuk. Az egészet korianderrel fűszerezzük, és tányérokra szedjük. Frissen reszelt parmezánnal meghintve tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK