Szabó Anna
Hozzávalók 4 db pogácsához
- 30 dkg krumpli
- 1/2 ek dijoni mustár
- 3 ek majonéz
- 3 szál újhagyma
- petrezselyemzöld
- 1 db tonhalkonzerv (15 dkg-os sós lében)
- 1/2 citrom reszelt héja
- só
- őrölt bors
Panírozáshoz:
- 1 db tojás
- liszt
- zsemlemorzsa
- kevés olaj a sütéshez
Elkészítés
A krumplit megpucoljuk, kockára vágjuk, és enyhén sós vízben puhára főzzük. Amikor megfőtt, leszűrjük, és néhány másodpercre visszatesszük a tűzre, hogy teljesen leszáradjon.(Közben kevergetni kell, nehogy leégjen.) Ezután krumplinyomón átnyomjuk, vagy villával jól összetörjük.
Az összetört krumplihoz hozzákeverjük a mustárt, a majonézt, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a vékonyra karikázott újhagymát, a reszelt citromhéjat, és a halat, majd ízlés szerint sózzuk, és megszórjuk őrölt borssal. Kézzel alaposan összekeverjük a hozzávalókat, majd a masszából négy pogácsát formázunk. A megformázott pogácsákat először lisztbe, majd felvert tojásba, végül pedig zsemlemorzsába forgatjuk.
Egy serpenyőben kb. 2 dl olajat hevítünk, majd belehelyezzük a bepanírozott halpogácsákat, és mindkét oldalukat 4-5 percig sütjük, hogy aranybarnára, ropogósra süljenek. Ha megsültek, papírtörlőre szedjük, és a felesleges olajat leitatjuk róluk.Tálaláskor ízlés szerinti salátát kínálhatunk hozzá.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK