Szabó Anna
Hozzávalók:
1 tojás
½ kiskanál só
½ csésze pörkölt, apróra tört paradió vagy forrázott (héj nélküli) mandulabél
1/3 csésze búzacsíra
1kg filézett csirkehús
2 evőkanál olívaolaj
2 csésze koktélparadicsom, félbevágva
1 evőkanál szárított paradicsom

1. A sütőt melegítsd elő 220˚C-ra. Olajjal vékonyan kenj ki egy tepsit.
2. Egy lapos tálban verd fel a tojást 1 evőkanál vízzel. Egy másik lapos tálban keverd össze a diót meg a búzacsírát.
3. A csirkehúsokat először a tojásban, aztán a másik tál tartalmában forgasd meg, majd rakd őket a tepsire, öntözd meg egy kevés olajjal, és tedd a sütőbe kb. 15 percre. Félidőben mindegyiket fordítsd meg.
4. Ezalatt közepesnél erősebb tűzön forrósítsd fel az olajat egy nagy serpenyőben, majd fonnyaszd benne a paradicsomot és bazsalikomot 3 percig. Ezt kínáld a sült csirke mellé köretnek.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK