Hozzávalók
- 10 dkg Győri Édes keksz
- 1/2 citrom leve + 1 ek víz
- 1 cs vaníliás cukor
- 25 dkg málnapüré
- 1 cs Aranka vaníliás krémpor + tej (főzés nélküli)
- 2 dl Hulala (v. habtejszín)
- 4-5 db nektarin
Elkészítés
A citromlét keverjük össze a vízzel, és a vaníliás cukorral, a nektarint vágjuk kisebb kockákra. A málnát ízlés szerinti mennyiségű cukorral, csipetnyi fahéjjal, vaníliás cukorral, főzzük néhány percig, majd egy szitán passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele a pürébe. Ezután teljesen hűtsük ki.
Egy tálba tördeljük bele a kekszet, majd locsoljuk meg a citromos keverékkel. Keverjük hozzá a feldarabolt nektarint, és öntsük rá a málnapürét. (A málnapüréből tegyünk félre egy keveset a díszítéshez.)
A főzés nélküli Aranka krémport verjük fel a tasakon lévő előírás szerint a tejjel, majd az elkészült krémet kanalazzuk rá egyenletesen a málnapép tetejére.
A Hulalát (vagy habtejszínt) verjük kemény habbá, majd halmozzuk rá a vaníliás krémre. Díszítsük cikkekre vágott nektarinnal, és csorgassuk rá a félretett málnapürét. 1-2 órára tegyük a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek, és kellően lehűljön.
Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, majd kis tálkákba, vagy poharakba kanalazva kínáljuk!
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK