Hozzávalók:
2,5 bögre reszelt sárgarépa (apró lyukú reszelővel)
2 bögre liszt
1,5 bögre cukor
1 csomag sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 kk. őrölt fahéj
1 citrom reszelt héja
½ bögre étolaj
4 tojás
1 csipet só
Máz:
fél citrom leve
5 púpos kanál porcukor
Elkészítése:
A tojásokat habosra keverjük a cukorral és az olajjal. Amikor szépen összedolgoztuk őket, belekeverjük a többi hozzávalót is, és a fűszereket. A sárgarépát legutoljára tegyük bele, mert az íze mellett segít fellazítani a masszát. Ezután öntsük bele a sütőpapírral bélelt formába és 180°C-on, lehetőség szerint légkeverésen süssük, kb. 45 percig. Közben tűpróbával ellenőrizzük, mert nem az a célunk, hogy kiszáradjon, mert akkor nem lesz olyan finom.
Miután elkészült a sütőpapír segítségével emeljük ki a formából és hagyjuk kihűlni. Ezt követően alaposan összekeverjük a máz hozzávalóit, majd rákenjünk a tortára. Megvárjuk, míg megszárad, és fogyasztható is.
A sárgarépának köszönhetően a tészta textúrája „szaftos” lesz, így az íze is különlegesen finom.
Jó étvágyat!
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK