Hozzávalók:
60dkg sárgarépa
1 szál póré
½ kg sertéscomb
3ek olaj
1ek szezámmag
2ek vaj
1ek liszt
2,5dl húslé
Csipetnyi kakukkfű
Só, bors, őrölt chili
Elkészítése:
1. Pucold meg és karikázd fel a répát meg a pórét. A répát dobd 3-5 percre lobogó, sós vízbe, szűrd le és csapasd le hideg vízzel.
2. A húst kockázd fel, keverd össze sóval, borssal és chilivel. Forrósítsd fel az olajat, majd közepes tűzön süsd át benne a húst (kb. 5 perc). Add hozzá a répát és a hagymát, majd párold további 3 percig. Keverd hozzá a szezámmagot is, és tedd egy sütőformába.
3. Olvaszd meg a vajat, futasd meg benne a lisztet, majd öntsd fel a húslével. Ízesítsd sóval, borssal, kakukkfűvel; majd forrald ki.
4. Vedd le a tűzről, keverd hozzá a tejszínt, és öntsd a répás húsra. Told kb. 15-20 percre 200°C-ra előmelegített sütőbe.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK