Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Rémesen finom krémesek

Szerző:
Szabó Anna
A krémest, ezt a páratlanul finom süteményt nem kell bemutatnunk, és az sem újdonság, hogy a hagyományos és a francia változaton kívül még számos variációja létezik. Nem is kíséreljük meg most az összeset felvonultatni, de néhányat a legpompásabbak közül igen.

 

{KEPGALERIA}

 

 

Mézes krémes

Hozzávalók

A mézes lapokhoz:
45 dkg liszt
15 dkg porcukor
1 késhegynyi szódabikarbóna
3 evőkanál olvasztott zsír
4 evőkanál olvasztott méz
1 egész tojás (villával felverve)
4 evőkanál tej

A töltelékhez:

fél l tej
10 dkg búzadara
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1 tojássárgája
20 dkg sárgabarack lekvár

A csokoládémázhoz:

10 dkg porcukor
2 evőkanál kakaópor
2 evőkanál tej
5 dkg vaj

Elkészítés

A mézes lapokhoz valókat gyúrd össze, hogy félkemény tésztát kapj. Ha úgy találod, hogy nem elég bele a tej, apránként adhatsz még hozzá. A tésztát sodord rúd formájúra és oszd el négyfelé. Nyújtsd ki a tésztadarabokat alaposan belisztezett deszkán, majd egyesével süsd meg egy margarinnal vékonyan kikent tepsi hátlapján, 200°C-ra előmelegített sütőben. Kb. 6 perc alatt szép egészséges zsemleszínűre sülnek a lapok.

A töltelékhez forrald fel a tejet és lassan öntsd bele a grízt, majd ha megfőtt, kevergetve hűtsd ki. Amikor langyos, add hozzá a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojássárgájával habosra kevert margarint.

A rétegezéshez a tölteléket oszd ketté, az első lapra kend rá a fele tölteléket, helyezd rá a második lapot és kend meg a lekvárral. Erre jön a harmadik lap, amire simítsd rá a krém másik felét, majd jöhet a negyedik lap, amire pedig a csokimáz.

Ehhez keverd el a cukrot a kakaóporral és a tejjel, majd nagyon lassú lángon főzd össze. A tűzről levéve keverd bele a vajat. Csak akkor kend rá a süteményre, ha már langyos.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL