{KEPGALERIA}
Mézes krémes
Hozzávalók
A mézes lapokhoz:
45 dkg liszt
15 dkg porcukor
1 késhegynyi szódabikarbóna
3 evőkanál olvasztott zsír
4 evőkanál olvasztott méz
1 egész tojás (villával felverve)
4 evőkanál tej
A töltelékhez:
fél l tej
10 dkg búzadara
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1 tojássárgája
20 dkg sárgabarack lekvár
A csokoládémázhoz:
10 dkg porcukor
2 evőkanál kakaópor
2 evőkanál tej
5 dkg vaj
Elkészítés
A mézes lapokhoz valókat gyúrd össze, hogy félkemény tésztát kapj. Ha úgy találod, hogy nem elég bele a tej, apránként adhatsz még hozzá. A tésztát sodord rúd formájúra és oszd el négyfelé. Nyújtsd ki a tésztadarabokat alaposan belisztezett deszkán, majd egyesével süsd meg egy margarinnal vékonyan kikent tepsi hátlapján, 200°C-ra előmelegített sütőben. Kb. 6 perc alatt szép egészséges zsemleszínűre sülnek a lapok.
A töltelékhez forrald fel a tejet és lassan öntsd bele a grízt, majd ha megfőtt, kevergetve hűtsd ki. Amikor langyos, add hozzá a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojássárgájával habosra kevert margarint.
A rétegezéshez a tölteléket oszd ketté, az első lapra kend rá a fele tölteléket, helyezd rá a második lapot és kend meg a lekvárral. Erre jön a harmadik lap, amire simítsd rá a krém másik felét, majd jöhet a negyedik lap, amire pedig a csokimáz.
Ehhez keverd el a cukrot a kakaóporral és a tejjel, majd nagyon lassú lángon főzd össze. A tűzről levéve keverd bele a vajat. Csak akkor kend rá a süteményre, ha már langyos.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK