Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Reggeli muffin: almával és lenmaggal

Szerző:
Szabó Anna
Mindenféle, a szervezetedre jósággal van telistele ez a sütemény, ráadásul nagyon laktató, és mélyhűtőben hosszan eltartható.

Hozzávalók:

1 és 1/4 csésze lenmagliszt
2 teáskanál sütőpor
1 evőkanál fahéj
1 teáskanál szerecsendió
1/2 teáskanál só
3/4 csésze cukornak megfelelő édesítőszer
4 nagy tojás
1/4 csésze olaj
1/2 csésze folyadék, ízesített szirup vagy víz
1 evőkanál vanília
1 közepes alma
1/2 csésze felaprított pekándió


Elkészítés:

1.
A tojások sárgáját a cukornak megfelelő édesítőszerrel habosra keverjük, a fehérjéből pedig kemény habot verünk. A lenmaglisztbe belekeverjük a sütőport, a fahéjat, a szerecsendiót, és a sót, és így adjuk a habosra kevert tojássárgákhoz.

2. Az olajat, a vaníliát és a vizet (vagy ízesített folyadékot) hozzákeverjük a masszához. Az almát egészen apróra vágjuk, vagy reszeljük, és a felaprított pekándióval együtt belekeverjük a tésztába. A végén hozzáadjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot, és lazán belekeverjük.

3. A sütőt előmelegítjük. A keveréket vagy tíz percig állni hagyjuk, aztán adagoljuk a formába és sütjük kb. 18 percig.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL