GASZTRO

Rebarbarás-szezámmagos sajttorta

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:

Tortaalap:
4tk szezámmag
250g vajas keksz
80g vaj

Töltelék:
450g rebarbara
¾ csésze cukor
3 ½ ek víz
500g mascarpone
3 tojás
2ek kukoricakeményítő

Elkészítése:

1. 170°C-ra előmelegítjük a sütőt.

2. Elkészítjük a tortaalapot. Zsiradék nélkül, teflonserpenyőben megpirítjuk a szezámmagot. Robotgépben simára keverjük a vajas kekszet a vajjal. Hozzáadjuk a szezámmagot.

3. Egy levehető oldalú kerek tortaforma alján elegyengetjük a vajas morzsát. Alaposan lenyomkodjuk.

4. Megmossuk, majd 2cm-es darabokra vágjuk a rebarbaraszárakat, 3ek cukorral és a vízzel puhára főzzük kb. 10 perc alatt. Utána áttörjük.

5. A maradék cukrot simára keverjük a mascarponéval és a tojásokkal. Hozzáadjuk a rebarbarát és a kukoricakeményítőt.

6. A masszát a tortaformába töltjük. 45 percig sütjük. Akkor jó, ha arany barnára pirul a teteje. Tálalás előtt kihűtjük.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL