Hozzávalók:
Tortaalap:
4tk szezámmag
250g vajas keksz
80g vaj
Töltelék:
450g rebarbara
¾ csésze cukor
3 ½ ek víz
500g mascarpone
3 tojás
2ek kukoricakeményítő
Elkészítése:
1. 170°C-ra előmelegítjük a sütőt.
2. Elkészítjük a tortaalapot. Zsiradék nélkül, teflonserpenyőben megpirítjuk a szezámmagot. Robotgépben simára keverjük a vajas kekszet a vajjal. Hozzáadjuk a szezámmagot.
3. Egy levehető oldalú kerek tortaforma alján elegyengetjük a vajas morzsát. Alaposan lenyomkodjuk.
4. Megmossuk, majd 2cm-es darabokra vágjuk a rebarbaraszárakat, 3ek cukorral és a vízzel puhára főzzük kb. 10 perc alatt. Utána áttörjük.
5. A maradék cukrot simára keverjük a mascarponéval és a tojásokkal. Hozzáadjuk a rebarbarát és a kukoricakeményítőt.
6. A masszát a tortaformába töltjük. 45 percig sütjük. Akkor jó, ha arany barnára pirul a teteje. Tálalás előtt kihűtjük.
OLVASS TOVÁBB!
Mit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
Nem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK