Hozzávalók:
4 szem burgonya
4 alma
40dkg hurka
1dl tej
10dkg vaj
Só, őrölt bors
Elkészítése:
1. A burgonyát hámozd és mosd meg, majd húsz perc alatt főzd puhára.
2. Hámozd meg az almát, metszd ki belőle a magházat, a húsát vágd cikkekre, és tizenöt perc alatt 5dkg vajon párold meg.
3. A hurka bőrét hámozd le, villával törd össze a húst.
4. A burgonyából olvasztott vajjal és langyos tejjel készíts pürét, ízlés szerint fűszerezd.
5. Öntsd kivajazott tűzálló tálba az almát, oszlasd el rajta a hurkát, majd borítsd be a burgonyapürével.
6. 180°C-ra (gázsütő 5-ös fokozat) előmelegített sütőben süsd negyven percig.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK