GASZTRO

Rák és spárga leves

Szerző:
Szabó Anna
A francia gyarmati hagyományokat tükrözi ez a leves, spárga ízesíti az alap kínai tojásvirág-levest.
Lehet konzerv spárgával is készíteni, de ha megtehetjük, hogy a friss zöldspárga (ezt Vietnámban „mang toj”-nak, nyugati bambusznak nevezik) aromáját és színét élvezzük… Ha mégis a konzervet választjuk, öntsük le, és csak a legvégén adjuk a leveshez, a tojás előtt. Ki lehet próbálni spárga helyett zucchinivel, edamame (friss szója) babbal, apró, zsenge spenótlevéllel, zöldborsóval.


Hozzávalók:

1/4 kiló friss spárga
1 evőkanál olaj
2 evőkanál finomra vágott hagyma
1 evőkanál finomra vágott fokhagyma
1/2 teáskanál só
1/4 teáskanál feketebors
4 csésze csirkeleves
2 teáskanál kukoricakeményítő
2 evőkanál víz
1 tojás, fölverve
10 deka rákhús (konzerv, vagy előfőzött mélyhűtött
2 evőkanál vékony csíkokra vágott zöldhagyma
4 adag

Tisztítsuk meg a spárgát, törjük le a szárát, ott ahol a fényes zöld szín már fakulni kezd, ezt dobjuk el. A száránál kezdve hosszában negyedeljük el a spárgát, úgy, hogy a feje egészben maradjon.

Forrósítsuk fel az olajat egy közepes lábosban, aztán adjuk bele a spárgát, a hagymát, a fokhagymát, sót és borsot. Főzzük addig, míg a hagymák illatozni nem kezdenek, és a spárga nem fényes zöld. Ez körülbelül egy-két perc lehet. Adjuk hozzá a húslevest, és forraljuk.

Egy kis tálban keverjük össze a kukoricakeményítőt a vízzel, könnyű, egyenletes állagúvá. Adjuk a leveshez. Keverjük el jól a levest, csurgassuk bele a fölvert tojást. Adjuk hozzá a rákhúst, és keverjük jól el. Szórjuk meg zöldhagymával, forrón tálaljuk.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL