Pusztapörkölt
Hozzávalók:
- 1,60 kg marhalábszár
- 250 g zsír
- 400 g tisztított vöröshagyma
- 2 kg tisztított burgonya
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 db csemege húsos paprika
- 3 db csemege paradicsom
- ½ cs metélőhagyma
- 1 liter csontlé
- só
- fűszerpaprika
- őrölt köménymag
A megmosott marhalábszárt nagyobb kockákra vágjuk. Megfelelő nagyságú lábasban a finomra vágott vöröshagymát zsíron megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és az őrölt köményt. Megszórjuk fűszerpaprikával, kevés csontlével felengedjük, majd zsírjára visszapirítjuk. Beletesszük a pörköltnek összevágott marhalábszárat, sózzuk, időnként megkeverjük, addig pirítjuk, amíg a levét elfőtte, kevés csontlével felengedve, fedő alatt, nyílt lángon tovább pörköljük. Amikor a hús puhulni kezd, hozzáadjuk a cikkekre vágott csemege paprikát, csípős paprikát, paradicsomot és a megmosott , hasábokra vágott burgonyát. Kb. 15-20 percig dinszteljük, ezután kevés csontlével felengedjük, és fedő alatt készre főzzük. Tipp: A pörköltet készíthetjük bográcsban, nyílt láng felett is. Ízesítése nagyon fontos, kissé csípős ízűnek kell lennie.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK