Pulykamellcsíkok tejszínes gombával
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell
- 15 dkg gomba
- 5 dl tejszín
- közepes szál póréhagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- só
- őrölt fehér bors
- 1 csokor finomra vágott petrezselyem
A pulykamellet és a megmosott, megtisztított gombát vékony csíkokra vágjuk. Mélyebb serpenyőben felhevítjük az olajat, majd a húst félpuhára sütjük. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a gombát, és együtt készre pirítjuk.
A tisztított, vékony karikákra szeletelt póréhagymát hozzátesszük, felöntjük a ragut tejszínnel és amikor felforrt, elzárjuk. Finomra vágott petrezselymet szórunk az elkészült étel tetejére.
Köretnek fogyaszthatunk mellé:
- sült burgonya
- burgonyapüré
- párolt rizs
Italajánló: Egri Chardonnay
OLVASS TOVÁBB!
Mit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
Nem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK