GASZTRO

Pulykamellcsíkok tejszínes gombával

Szerző:
Szabó Anna
Aki szereti a pulykahúst, annak ez az étel egy igazi ínyenc lakoma lesz. A tejszínes, póréhagymás, gombás mártással igazi ízkavalkád kerekedik. Egri Chardonnay-t fogyasszunk az étel mellé.

Pulykamellcsíkok tejszínes gombával

Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell
- 15 dkg gomba
- 5 dl tejszín
- közepes szál póréhagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- só
- őrölt fehér bors
- 1 csokor finomra vágott petrezselyem

A pulykamellet és a megmosott, megtisztított gombát vékony csíkokra vágjuk. Mélyebb serpenyőben felhevítjük az olajat, majd a húst félpuhára sütjük. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a gombát, és együtt készre pirítjuk.
A tisztított, vékony karikákra szeletelt póréhagymát hozzátesszük, felöntjük a ragut tejszínnel és amikor felforrt, elzárjuk. Finomra vágott petrezselymet szórunk az elkészült étel tetejére.


Köretnek fogyaszthatunk mellé:
- sült burgonya
- burgonyapüré
- párolt rizs

Italajánló: Egri Chardonnay

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL