GASZTRO

Provence-i muffin

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

2 maréknyi friss levendulalevél (piaci fűszernövényes standon vagy kertésznél kapható; helyettesíthetjük a gyógynövényboltokban vagy patikában kapható 1 marék szárított levendulával)
20 dkg tejszín
25 dkg liszt
2 púpozott teáskanál sütőpor
15 dkg liszt
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg joghurt
8 dkg tisztított vaj
Csipetnyi só
2 tojás
12 papírformácska vagy vaj, vagy margarin a muffinsütőformához

 

Elkészítése:

A levendulaleveleket megmossuk, szárazra töröljük, és a tejszínnel felforraljuk. Közepes lángon 6-8 perc alatt a felére sűrítjük (1 dl), és hagyjuk, hogy átvegye az ízt. Hagyjuk kihűlni.

A sütőt előmelegítjük. A papírformákat a muffinsütőforma mélyedéseibe tesszük, vagy vékonyan kikenjük a sütőformát. A levendulás tejszínt átszűrjük, a tejszínt felfogjuk.

A lisztet és a sütőport elvegyítjük. A cukrot és a vaníliás cukrot elkeverjük a joghurttal, a vajjal, a levendulás tejszínnel és a sóval. Belekeverjük a tojásokat, és gyorsan beledolgozzuk a lisztkeveréket.

A tésztát a muffinsütőforma mélyedéseibe töltjük, és a sütőben 180 ºC-on (középen, légkeverésesnél 160 ºC) 20-25 percig sütjük. A sütőből kivéve a muffinokat 5 percig pihentetjük, és süteményrácson hűlni hagyjuk.

Forrás:
Christina Kempe: A legkedveltebb muffinok. Holló és Társa, 2004.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL