Győrvári Istvánné
Játssz tovább, hiszen jövő héten is lesz sorsolás! Légy te, aki megnyeri a következő értékes Maggi ajándékcsomagot!
Ki kezdte úgy a nyarat, hogy az első napsütéses délelőtt előbányászta a garázs mélyére dugott bográcsát vagy éppen grill felszerelését, hogy jó alaposan kipucolja a nyárra? Elindult a kerti partik szezonja, amikor is a legtöbben pörköltet, halászlevet, gulyást és grill húst készítenek a szabadban – derült ki a Maggi Paprikás Kocka Járat felméréséből. A magyarok 92 százaléka veszi elő rendszeresen a bográcsot és a grillkészletet a meleg hétvégéken, több mint negyedük minden héten, 41 százalékuk pedig havonta egyszer gurítja ki az udvarra a főző felszerelését.
Ha szabadtéri főzés, akkor bográcsozás – legalábbis a magyarok fele így véli. Az oka nagyon egyszerű: a hagyományos ételeink, mint például a pörkölt, gulyás, lecsó vagy halászlé bográcsban az igazi. A Maggi felmérése szerint a legnépszerűbb bográcsételeink 32-32 százalékkal holtversenyben a pörkölt és a halászlé, de a gulyás, a paprikás krumpli és a lecsó is felkerült a listára. Ha pedig valami másra vágynánk, akkor a bogrács helyett a grillezést választjuk – legalábbis hazánk lakosságának egyharmada biztosan.
„Fűszerezzünk érzéssel” – esküszik erre a magyarok negyede, a válaszadók közel fele azonban inkább a jól bevált hagyományos receptekre bízza magát. De bárhogy is készítsük el az ételeinket, egy dolog biztosan belekerül a fazékba, ez pedig a Maggi kocka. A megkérdezettek több mint 80%-a használ ízesítőkockákat, ugyanis a válaszadók szerint a halászlé és gulyásleves kockák szinte már kihagyhatatlan alapanyagai a bográcsban készült finomságoknak, a pörköltszaft kocka pedig a kiegyensúlyozott ízvilág biztosítása mellett nagyban hozzájárul a megfelelő sűrűség eléréséhez is. És nem utolsósorban a magyar paprikának köszönhetően, ínycsiklandó és házias finomsággal vendégelhetjük meg a bográcsozós társainkat.
Grillezzünk vagy bográcsozzunk, bárhogy is legyen, a lényeg, hogy a barátainkkal, családunkkal lehessünk. Mert lehet akármilyen finom a halászlé vagy a grillezett steak hús, a csipetnyi titkos hozzávallót a barátok kellemes társasága és a jó hangulat adja az ételeinkez, velük lesz tökéletes a főztünk.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK