Szabó Anna
Hozzávalók
50 dkg gesztenyemassza
20 dkg porcukor
25 dkg darált keksz
25+5 dkg vaj
rum
1 cs. Babapiskóta
1 cs. vanília pudingpor
5+1 dl tej
tejszínhab
csoki reszelék vagy mandula a díszítéshez
Elkészítés
A gesztenyemasszát felengedés után a darált keksszel, az 5 dkg vajjal, rummal, és 1 dl tejjel összegyúrjuk. Tálcára nyomkodjuk. A pudingot 5 dl tejjel megfőzzük (nem kell bele cukor). Hagyjuk kihűlni. A 25 dkg vajat habosra keverjük a porcukorral. Összekeverjük a kihűlt pudinggal. A krém felét a gesztenyés lapra kenjük. Utána rumos tejbe áztatott babapiskótákat helyezünk sorba a tetejére. Erre jön a krém másik fele. A tetejére tejszínhabot kenünk, csoki forgács vagy mandulát szórhatunk.
OLVASS TOVÁBB!
A kolbász lelke: mindent a bélről
A kolbászkészítés egyik legnélkülözhetetlenebb eleme a megfelelő bél kiválasztása. Legyen szó házi vagy ipari gyártásról, ez az a...
GASZTRO3 isteni karácsonyi puding - Mind a 10 ujjadat megnyalod!
A karácsonyi puding hagyományos megédesítője, elválaszthatatlan kísérője az év legnagyobb ünnepének. A hagyomány azt tartja, hogy ah...
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK