1 gerezd fokhagyma
1/2tk szurokfű
4ek olaj
300g tofu
Bors
1 hosszúkás lilahagyma
1tk paradicsompüré
125g gabonarizs
250ml zöldségalaplé
250g paradicsom
100g zöldborsó
Só
2ek bazsalikom
1. A fokhagymagerezdeket reszeld le, keverd össze a szurokfűvel és 2 evőkanál olívaolajjal. A tofut csöpögtesd le, keverd az olajba, majd fűszerezd sóval és borssal.
2. A lilahagymát szeld fel apró kockákra, majd dinszteld meg egy evőkanál olajon. A paradicsompürét és a gabonarizst add hozzá, amikor rottyant egyet, öntsd fel a zöldségalaplével és forrald fel újból. Ha felforrt, tegyél rá fedőt, majd a legkisebb lángon párold tovább.
3. Közben a paradicsomokat szeld cikkelyekre, és a zöldborsóval együtt add a rizshez. Tedd vissza rá a fedőt, és egészen addig párold együtt őket, míg a rizs és a zöldborsó puha nem lesz.
4. A tofut 1 evőkanál olajon süsd arany barnára, majd keverd hozzá a bazsalikomot is. Tálaláskor add a rizshez.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK